Ontwerpen en kleuren van huisschilderkunst interesseren iedereen, maar onze focus ligt meestal op de schaduw of afwerking van muurverven. We komen zelden in de details van de samenstelling. Als u echter echt de juiste muurverf voor uw huis wilt kiezen, moet u begrijpen hoe het ene type verf qua constitutie verschilt van het andere. Elk type verf heeft zijn eigen set eigenschappen die zijn functionaliteit bepaalt.

Het is relevant om erop te wijzen dat elk type muurverf verder kan worden gescheiden op basis van afwerkingen zoals platte, eierschalen en satijnen afwerking. Ontwerpen en kleuren van huisschilderijen zijn hier echter gegroepeerd volgens hun compositie.

Huis schilderij ontwerpen en kleuren # 1: Distemper

Als je een kind uit de jaren 80 bent, dan gebruik je waarschijnlijk de termen distemper en verf door elkaar, omdat het toen de enige soort verf was die op de Indiase markt verkrijgbaar was. Als verf is hondenziekte historisch omdat het al in het oude Egypte werd gebruikt. Ondanks dat het een ouderwetse verfoptie is, is distemper nauwelijks archaïsch. Het is met de tijd geëvolueerd en het is nu beschikbaar in verschillende typen.

In essentie vallen twee soorten distemper op: dry distemper (verf op waterbasis) en distemper op oliebasis. Droge distemper is een ideale optie voor verhuureigenschappen omdat het een gladdere afwerking geeft dan normale whitewash, maar niet zo duurzaam is als emulsieverven. Op olie gebaseerde distemper is duurzamer dan zijn op water gebaseerde variant maar ruikt naar oplosmiddel. Het is meer geschikt voor industrieel gebruik.

House Painting Designs and Colors # 2: Emulsion
Emulsieverf is de meest gebruikte verfsoort voor woninginterieurs. Het is in wezen een verf op waterbasis, dus het heeft geen probleem met geuren. Bovendien is het veel duurzamer dan hondenziekte omdat het acryl of vinyl bevat om het lang mee te laten gaan. Een ander verbazingwekkend kenmerk van emulsieverf is dat je vlekken op muren (althans tot op zekere hoogte) met een natte doek kunt reinigen. Bovendien is het verkrijgbaar in een aantal afwerkingen zoals satijn, zijde, eierschaal en mat.

Huis schilderij ontwerpen en kleuren # 3: Lustre

Glansverf is in wezen verf op oplosmiddelbasis die een karakteristieke glans of glans heeft. Ten eerste is dit type verf buitengewoon duurzaam omdat het op oplosmiddelen is gebaseerd. Aan de andere kant heeft het een sterke geur die weken kan duren om te verdwijnen. Een ander positief kenmerk van deze verf is dat het vlekbestendig is (in verschillende mate afhankelijk van de variant van de verf die u gebruikt).

Het enige denkbare probleem met deze verven is hun geur. Om dit probleem op te lossen, zijn lusterverven op waterbasis geïntroduceerd door een aantal verfmerken die zowel duurzaam als geurloos zijn.

House Painting Designs and Colors # 4: Emaille

Emailverf wordt gekenmerkt door een harde, glanzende en ondoorzichtige afwerking die het gevolg is van zijn chemische samenstelling. Deze verf wordt meestal gebruikt om metalen oppervlakken te coaten. Het kan echter ook worden gebruikt om muren te schilderen die aan zware omstandigheden moeten voldoen. Keukenwanden kunnen bijvoorbeeld worden geschilderd met emailverf omdat deze bestand is tegen hitte, water en vlekken.

Het is ook zinvol om balkonwanden met dit type verf te schilderen, zodat de kleur niet vervaagt bij blootstelling aan zonlicht en regen. Badkamerdeuren die voortdurend worden blootgesteld aan water en vocht kunnen ook worden beschilderd met email. Deze verven waren traditioneel gebaseerd op oplosmiddelen. Er zijn echter nu ook varianten op waterbasis beschikbaar.