We zullen de eerste zijn om toe te geven dat vroeg opstaan ​​en een gezellig bed verlaten niet altijd verleidelijk is. Maar het creëren van een slaapkamer die energie geeft en de stemming stimuleert, kan het een stuk eenvoudiger maken. En omdat kleuren en licht onze stemming beïnvloeden, is er een sterke reden voor een kleurrijke slaapkamer. Of u nu die kleuren met verf, beddengoed of illustraties introduceert, u zult iets vinden om na te volgen in de prachtige voorbeelden van kleurrijke slaapkamers hieronder (zelfs die kleur-averse lezers).

Licht Lila

Deze lavendeloase ontworpen door Cathy Chapman is het bewijs dat je kunt versieren met kleur terwijl je nog steeds ingetogen bent. Hoewel het barst van paars, straalt dit kleine hoekje ook een kalme, serene energie uit. De sleutel is om vast te houden aan een kleurenverhaal van gedempte pastelkleuren. In dit geval werkte de ontwerper binnen een paars spectrum en bleef het interessant met contrasterende structuren, vormen en afwerkingen. Kies voor een vergelijkbare sfeer een witte basisverf met een vleugje lila. Maar wie zegt dat verf beperkte muren moeten zijn? Deze geometrisch geschilderde vloer anders.

Babyblauw

Een rustgevend zachtblauw voelt als frisse lucht wanneer je de kamer binnenloopt. Het voegt een etherische, dromerige kwaliteit toe aan elke ruimte die het binnenkomt, maar biedt ook een heleboel veelzijdigheid, waardoor het bijzonder geschikt is voor de slaapkamer. Het linnen beddengoed en de geïmproviseerde stoel bijzettafels accent dragen bij aan die gemakkelijke, ongedaan gemaakte elegantie.

Zacht zwart

Hoewel we vaak denken aan helder wit en heldere, lichte tinten wanneer we proberen een kleinere ruimte te openen, is er ook een sterke reden om donkerder te worden. Het is zelfs bekend dat inkttonen kleinere ruimtes versterken, vooral die met weinig natuurlijk licht. Om nog maar te zwijgen, het zorgt voor de juiste sfeer in de slaapkamer. Om te voorkomen dat het te donker aanvoelt, kiest u voor lichter beddengoed en moderne verlichtingsarmaturen. De zachte zwarte verfkleur in deze slaapkamer geeft het een speciaal en intiem gevoel op een manier die je met een lichtere tint nooit zou kunnen bereiken

Citroen geel

Het is altijd een goed idee om het kleurenwiel te raadplegen bij elke stap van het decoratieproces. Weten welke kleuren elkaar aanvullen, maakt alles gemakkelijker, van ideëen tot winkelen, en natuurlijk leven in het eindresultaat. Een goed voorbeeld van goed werk? Deze grijze en gele slaapkamer is ontworpen door Juan Carretero. Er is geen twijfel dat geel staat voor juichen, dus als je warmte en energie wilt verspreiden, is dit de kleur voor jou. U zult genieten van hoe het fel gestreepte plafond een meer speels element in de meer traditionele kamer brengt.

Licht Beige

Wie zegt dat beige saai is? Betrouwbaar, veelzijdig, warm en subtiel, het is een van de beste verfkleuren voor een slaapkamer. Een superlichte taupekleur zal net genoeg contrasteren met een fris, helder interieur en tegelijkertijd warmte in de ruimte brengen. Het zal ook denken aan lange wandelingen op een zandstrand. Voeg vervolgens poppen van vrolijke kleuren toe met decor en kussens.

Kobalt blauw

Hoogglansverven zijn een trefzekere manier om een ​​gewaagde uitspraak te doen. In deze slaapkamer, ontworpen door decorateur Alisa Bloom, straalt de rijke, vloeibare glans van een lakachtige afwerking het licht rond een donkere kamer.

Helder wit

Deze slaapkamer is een showstopper, eenvoudig en eenvoudig. En hoewel sommigen zeggen dat wit de afwezigheid van alle kleuren is, zouden we beweren dat deze nogal een statement maakt. Soms geven neutrale tinten de ruimte een meer tijdloos en open gevoel, terwijl andere design-highlights ook meer opvallen.