Het helemaal alleen schilderen van uw bedrijf is een zware klus en het verrichte werk kan nooit worden vergeleken met het laten schilderen door een professional. Ze hebben jarenlange ervaring en kennen verschillende tips en trucs om het werk beter te doen.

Voor de leek gaat het allemaal om het kopen van een roller, kwast en verfblik om de klus te klaren. Maar deze professionals volgen een ander pad dat betere resultaten geeft. De reden waarom we onze muren niet met een gladde afwerking kunnen schilderen, is omdat we alle belangrijke stappen missen. Een schilder besteedt ongeveer drie dagen aan het schilderen van een kamer. Deze professionals volgen een proces in drie stappen:

Prep
eerste
Verf

Tip # 1: bedek de vloerranden met een tape
Gebruik blauwe schilderstape en bedek hiermee de vloerranden terwijl je het gladmaakt met een plamuurmes. Hierdoor wordt de tape dicht bij de rand vastgezet en loopt de verf niet onder de tape uit. Gebruik geen afplaktape, want deze laat een plakkerig residu achter dat moeilijk te schrapen is.

Tip # 2: Leg drop doeken
Een canvasvel is het beste druppeldoek omdat het gemakkelijk de verf absorbeert en niet op de grond laat bloeden. Vermijd het gebruik van plastic platen omdat verf er gemakkelijk van kan afglijden.

Tip # 3: Tape-armaturen
Bedek de bollen met plastic zakken en plak ze vast. Zoals voor alle oude watervlekken, spuit de gebieden met een vlekverdelger.

PRIME
Tip # 1: schuren
Gebruik een schuurspons om de harde en gladde oppervlakken ruw te maken. Schuren verwijdert ook alle hobbels van de vorige verfbeurt zodat de nieuwe coating soepel wordt aangebracht. De geruwde oppervlakken helpen de verf beter te hechten.


Tip # 2: Vul de deuken en scheuren op
Gebruik in plaats van tape om de scheuren te vullen, gips of schilderplamuur. Deze twee materialen kleven sneller dan tape.

Tip # 3: Breek de scheuren
Gebruik afdichtingen om de openingen tussen de deuren af ​​te dichten voor een nette afwerking. Koop in plaats van de kit direct te gebruiken een kitpistool met een dun mondstuk zodat u het mondstuk in de openingen kunt steken.

Tip # 4: Gebruik een primer
Een primer is een verdunde alcoholverfoplossing die alle slechte vlekken bedekt. Het helpt de verf zich aan de muur te hechten.

VERF
Tip # 1: Rollerregels
Gebruik een negen inch roller voor het schilderen van de muren. Een grotere rolmaat dan deze is moeilijk te hanteren en kan door een wiebelende hand verdwaalde lijnen veroorzaken. Was voordat je begint met schilderen je rol in de afwasmiddel om de overtollige vezels te verwijderen.

Tip # 2: Koop glanzende verven
In vergelijking met platte verven zijn glanzende verven bestand tegen vlekken en vereisen minder onderhoud. De wanden kunnen gemakkelijk worden gereinigd met een spons vanwege hun gladde oppervlak.

Tip # 3: Koop Paint Extender
Professionals brengen ten minste twee verflagen aan op elke muur. Een verfverlenger droogt langzamer, zodat u meer tijd hebt om de tweede verflaag aan te brengen zonder lelijke markeringen.

Tip # 4: Gebruik een schraper
De sleutel tot vloeiende lijnen is om een ​​muur af te werken en vervolgens de hoeken te schrapen met een schroevendraaier. Dit geeft je een lijn waar de roller niet kan komen en je kunt de hoeken afwerken met een kwast.